• Over Schouwen

 • In ons gezellige restaurant bent u van harte welkom om van onze uitgebreide kaart te komen genieten.  We zijn donderdag t/m maandag geopend voor diner en zondag ook geopend voor lunch. In de vakantieperiodes zijn we ook dinsdag en/of woensdag geopend, dit is altijd op de site terug te vinden. 

  Onze dinerkaart is opgebouwd uit diverse vlees, vis en vegetarische gerechten. Onze vleesproducten zijn afkomstig van slager Krijn Van Zuidland uit Oosterland en zijn van uitstekende kwaliteit. Onze verse vis is afkomstig van vishandel Bruinvis. 

  Naast onze uitgebreide dinerkaart zijn er wekelijks wisselende gerechten die vermeld staan op de krijtborden in het restaurant.  Ook worden ze vermeld op onze facebook pagina. Deze gerechten zullen steeds aan het seizoen verbonden zijn. 

  Eethuis Schouwen is gelegen in het toeristische dorpje Scharendijke, één van de mooiere dorpen van het eiland Schouwen-Duiveland. Aan de rand van het dorp, gelegen aan de elkerzeeseweg, vindt u het eethuis dat is omgetoverd in een gezellig, sfeervol restaurant. Eind 2018 heeft er een grote verbouwing plaats gevonden waarbij zo goed als alles is vernieuwd. Binnen beschikken we nu over ruim 70 zitplaatsen.  Daarnaast beschikken we over een ruim terras met zo'n 60 zitplaatsen waar het met een zonnetje heerlijk vertoeven is. 

   

   

 • Scharendijke (Zeeuws: Schaerendieke) Het dorp ontstond in de 15e eeuw aan een schaardijk, een dijk aan een diepe vloedgeul zonder slikken ervoor. Aanvankelijk was Scharendijke weinig anders dan een buurtschap waar naast landarbeiders ook dijkwerkers woonden. De ontwikkeling tot echt dorp kwam pas in de vroege twintigste eeuw op gang, toen hier een haventje, Kloosternol geheten, werd aangelegd. Dit werd met name gebruikt voor het transport van de op dit eiland veel verbouwde meekrapplant. In 1977 werd de haven uitgebreid tot een jachthaven. Tijdens de Watersnood van 1953 raakte de kerk van Elkerzee zo beschadigd dat deze moest worden gesloopt.  

  In 1955 werd in Scharendijke een nieuwe kerk gebouwd. Deze Bethlehemkerk is vernoemd naar het verdwenen middeleeuwse klooster Bethlehem. Na de gemeentelijke herindeling in 1961 is Scharendijke aangewezen als groeikern zoals wij het dorp nu kennen.